The long tail – reflectie

| Door Tjardo Krijt

Eindelijk eens positieve dingen. Dat dacht ik al snel na de eerste twee alinea’s van dit artikel. In tegenstelling tot Andrew Keen, die alleen maar heel negatief tegenover web 2.0 staat, en heel erg vanuit één perspectief kijkt, doet Chris Anderson dit zeker niet. In ‘The long tail’ beschrijft Anderson hoe de muziek- en dvd-industrieën omgeslagen zijn met de komst van webwinkels, zoals Amazon.com.

Anderson is niet al te negatief noch positief, maar houdt zijn artikel vrij objectief. Wat prettig is, want dan wordt je meer op de echte feiten gewezen.

Halverwege, echter, begint Anderson over prijzen van muziek te vertellen. Hij stelt dat, vergeleken met de kosten van cd’s en productie en distributie hiervan, digitale muziek eigenlijk relatief veel te duur is. Zelf vind ik het een beetje onzin om daar nou over te gaan zeuren, wat is $0,99 nu eigenlijk?(Dit is de gemiddelde prijs voor één (populair) nummer).

Verder wordt, uiteraard, internetpiraterij nog genoemd. Dat illegaal downloaden het voordeel heeft dat het allemaal gratis is, maar dat er ook risico’s aanzitten zoals langere downloadtijd en kans op virussen. Mmmmja. Niks nieuws.

There are no comments on this post.

Plaats een reactie